Hondengedrag: er is al jaren onderzoek naar gedaan en er zijn al vele boeken over geschreven. We begrijpen steeds meer over het gedrag en de lichaamstaal van honden maar er zijn ook nog mysteries. Als U het gedrag van een hond beter begrijpt kun U beter communiceren. Een heldere communicatie tussen hondenbaasje en hond versterk de band.

 

Het gedrag van Uw hond is soms lastig te snappen. Honden doen dingen die voor een hond heel logisch zijn, en eigenlijk ook heel simpel:

Een hond doet iets omdat het hem iets oplevert. En als de beloning groot genoeg is, blijft hij dit doen.

 

Honden communiceren met voornamelijk met lichaamstaal. Als U als baas deze taal leert herkennen dan zal dat een positief effect hebben op de relatie die U met Uw hond hebt. De meeste problemen die er ontstaan bij het trainen en het opvoeden en de dagelijkse omgang met een hond ontstaan door “taalproblemen”. Wij kunnen van een hond niet verwachten dat hij mensentaal leert, wij kunnen wel hondentaal leren.

Het is aan te raden om met Uw molosser een gehoorzaamheidscursus te volgen, heeft u een pup begin dat direct met de pupcursus, dit voor een goede socialisatie en het samenwerken tussen baas en pup.

Wij als rasvereniging en de bij ons aangesloten fokkers zullen U zeker hierop attent maken, sommige fokkers hebben dit zelfs ook opgenomen in hun contact en is dit een vereiste bij aankoop van een puppie.

 

Sommige hondenscholen hebben geen weet van bepaalde karaktereigenschappen van de rassen binnen onze vereniging, daarvoor hebben wij een brief opgesteld die U kunt geven bij Uw instructeur bij het kennismaken van de hondenschool die U heeft uitgekozen. Dit om de instructeur meer inzicht te geven wat kan en niet kan binnen het ras.

 

Postadres MNCN: Rijksweg 44 4529 JD Eede                            

KvKnr: 40346489