Vroeger werd dit ras Perro de Presa Mallorquin genoemd, sinds enige tijd bekend onder de naam Perro Dogo Mallorquin (Ca de Bou)

De Ca de Bou is eind jaren 80 terug gefokt door Paco Ruiz Rodriquez, een keurmeester afkomstig van Mallorca, dit werd gedaan met behulp van de Ca de Bestiar.

 

De Ca de Bou is een forse middelgrote hond met uitstraling van enorme kracht, heeft een typisch dogachtig aanhankelijk karakter, dol op knuffelen en spelen. 

 Het is verbazend dat deze vriendelijke hond ineens een geduchte tegenstander blijkt als hij denkt dat zijn baas, huis of gezin in gevaar is.  Andere dieren waar ze mee opgegroeid zijn ze tolerant. Met kinderen zijn ze lief en geduldig.

 

Vreemde honden worden meestal niet door de Ca de Bou gewaardeerd en men moet daar goed mee oppassen, want vechten is nog wel enigzins aanwezig in zijn erfmassa. Daarom is een goede socialisatie belangrijk. Gewenste visite wordt echter vriendelijk begroet maar hij zal alles goed in de gaten houden of alles goed gaat.

 

De Ca de Bou is een rustige huishond, leert erg snel maar is geen allemans vriend, vertoont zich enigszins terughoudend naar mensen die hij niet kent.  

 

Het is een goede waakhond die het huis en gezin ten alle tijden zal beschermen als dit nodig is. Door de invloed van de Ca de Bestiar zijn er ook enigzins herder achtige karaktereigenschappen aanwezig.

Dit heeft ervoor gezorgd dat er lijnen zijn ontstaan die ook geschikt zijn om mee te werken. De reuen zijn vrij dominant maar met goede opvoeding prima te hanteren, teefjes minder dominant maar zeker niet minder indrukwekkend. 

 

De Ca de Bou heeft niet veel beweging nodig, het spelen met andere honden en de leden van het gezin zijn meestal al genoeg.  Hij is wel erg aan zijn plaats en omgeving gehecht, dit merk je bijvoorbeeld als hij mee gaat op visite en je laat hem in een nieuwe omgeving uit.  Ze zullen er wel plassen maar poepen houden ze meestal op tot ze thuis zijn.  Het ras blaft weinigen is niet gevoelig voor temperatuur verandering.

 

                                                                                                                                                                                    Verdere info Dogo Mallorquin

Postadres MNCN: Rijksweg 44 4529 JD Eede                            

KvKnr: 40346489