De Fila Brasileiro is een hond met twee gezichten, aan de ene kant zijn familie en aan de andere kant alles wat daar buiten valt. Voor zijn eigen mensen is de Fila een zeer toegewijde, vriendelijke en betrouwbare hond die een ongekende zachtheid aan de dag kan leggen. Zijn gehechtheid aan zijn baas is bijna legendarisch en dat legt een enorme verantwoordelijkheid op de schouders van de Fila-eigenaar. Die moet ervoor zorgen dat de Fila goed en met kennis van zaken wordt opgevoed, want als er iets misgaat is het vrijwel onmogelijk de Fila te herplaatsen.

De fila is wantrouwig en hebben veelal afkering naar vreemden en onbekenden. 

Hij is een formidable waakhond die zich door niets en niemand laat intimideren en meer dan in staat is daadwerkelijk in te grijpen als hij dit nodig vind. 

Socialisatie is het sleutelwoord, waarschijnlijk zal een goed gesocialiseerde Fila op volwassen leeftijd nog steeds een afkeer hebben van vreemden, maar door een uitstekende socialisatie zal hij waarschijnlijk niet iedere vreemde of onbekende als potentieel  gevaar te zien. 

Een zeer goede opvoeding doet geen afbreuk op zijn alertheid, waakzaamheid en beschermingsdrang die de Fila van nature in zich heeft. 

De Fila Brasileiro is zeker geen hond voor de beginnende honden eigenaar. 

 

                                                                                                                                                                 Verdere info Fila Brasileiro 

 

Postadres MNCN: Rijksweg 44 4529 JD Eede                            

KvKnr: 40346489